Huub Stapel speelt Sint

Opnamen film starten volgende week

Acteur Huub Stapel (Flodder, Amsterdamned) gaat de titelrol spelen in de horror-thriller Sint van regisseur Dick Maas. Het is voor het eerst sinds 1992 dat de regisseur en acteur, die in de jaren tachtig veelvuldig samenwerkten aan grote succesfilms, de handen weer ineen slaan.

Stapel, vorig jaar nog te zien in Terug naar de Kust van Will Koopman, wil de moordlustige Sint nuanceren. ‘Ik wil vooral ook de gevoelige kant van Sint laten zien. In wezen is het een heel gevoelig en onbegrepen mens.’ Voor Maas was de keuze snel gemaakt: ‘Voor de rol van Niklas moet de acteur meer dan vier uur in de make-up en moet hij bij -10 op een paard over de daken galopperen. Dat wil je je beste vrienden niet aandoen. Huub leek daarom een terechte keus.’

Naast Huub Stapel en de al eerder bekend gemaakte Egbert-Jan Weeber (Van God Los ) en Caro Lenssen (Cloaca), heeft ook Bert Luppes (Zwartboek) een rol in de film bemachtigd. De acteur, die op het witte doek debuteerde in Maas’ Amsterdamned, speelt een politierechercheur.

In de film ‘Sint’ bindt Frank (Egbert-Jan Weeber) de strijd aan met de moordlustige Niklas (Huub Stapel), een uit de dood herrezen bisschop, die het begrip kindervriend een geheel nieuwe invulling geeft . Frank wordt daarin bijgestaan door zijn vriendin Lisa (Caro Lenssen) en de politierechercheur Goert (Bert Luppes).

De filmopnamen starten 14 februari. Naar verwachting brengt A-Film de film 25 november in de bioscopen.