Goed eerste kwartaal bioscopen

30 procent meer bezoekers dan vorig jaar

De Nederlandse bioscopen draaien een erg goed jaar. In de eerste drie maanden trokken de bioscopen bijna 30 procent meer bezoekers dan in de eerste drie maanden van 2009.

Hierbij is een grote rol weggelegd voor de 3D-films Avatar en Alice in Wonderland. Eerstgenoemde staat na 15 weken nog steeds in de top 3 van best bezochte films en is met een recette van ruim 18 miljoen euro na Titanic de film met de hoogste omzet ooit in Nederland. Alice in Wonderland wist binnen drie weken al bijna vijf miljoen euro op te halen.

Ook het afgelopen Paasweekend zaten de zalen goed vol. Marktleider Pathé, die zo'n 30 procent van alle Nederlandse zalen bezit, trok van donderdag tot en met zondagavond 136.000 bezoekers, ruim 30.000 meer dan de vorige twee paasweekeinden. De volle zalen zijn mede het gevolg van het matige weer van de afgelopen twee dagen.

De titels die momenteel de meeste bezoekers trekken, zijn de 3D-films Alice in Wonderland en How to Train Your Dragon en de kinderfilm Nanny McPhee 2. Ook het drama Remember Me met de populaire Twilight-acteur Robert Pattinson deed het opvallend goed.

(bron: ANP)