Financiële problemen MGM laten Bond wachten

23ste Bond-film voor onbepaalde tijd uitgesteld

Universal Studios besloot recentelijk onder druk van de financiële malaise in de filmwereld al een meer veilige weg in te slaan wat filmproductie betreft. De eveneens in financiële onzekerheid verkerende filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) is nu gedwongen de productie van de nieuwe Bond-film voor onbepaalde tijd uit te stellen.

MGM zette zichzelf enkele maanden geleden in de etalage toen bleek dat men niet kon voldoen aan de aflossing van een schuld van 3,7 miljard dollar. Tot op heden is het de studio, ondanks enkele biedingen, niet gelukt een nieuwe eigenaar te vinden. Directie en aandeelhouders zetten in op een bedrag van 2 miljard dollar, terwijl het hoogste bod 1,5 miljard bedraagt.

‘Deze aanhoudende onzekerheid omtrent de toekomst van MGM en het nog niet hebben kunnen vinden van een nieuwe eigenaar voor de studio, hebben geleid tot het besluit de productie van de nieuwe Bond-film voor onbepaalde tijd uit te stellen ,’ laat EON Productions, de productiemaatschappij die de Bond-film produceert, in een officiële reactie weten.

Oorspronkelijk zou er in het najaar gestart worden met de opnames voor de 23ste Bond-film, waarin de titelrol weer gespeeld wordt door Daniel Craig. Peter Morgan, Neal Purvis en Robert Wade schrijven het scenario. Deze laatste twee schreven ook de vorige twee Bond-films Casino Royale (2006) en Quantum of Solace (2008).