Disney-klassiekers in 3D

Beauty and the Beast en The Lion King

Filmstudio Disney maakte bekend bezig te zijn met 3D-versies van enkele animatieklassiekers. Zo werkt de studio al enige tijd aan een nieuwe bioscooprelease van Beauty and the Beast (1991) en zijn er ook plannen om The Lion King (1994) in 3D uit te brengen.

Twee jaar geleden werd al bekendgemaakt dat Disney zou werken aan een 3D- versie van Beauty and the Beast, de enige Disney-film met een Oscarnominatie voor Beste Film tot Up ’s nominatie vorig jaar. De plannen werden echter lang uitgesteld, en de release staat nu gepland voor volgend jaar.

Gisteren werd bekend dat de studio niet alleen aan dit Franse sprookje werkt, maar ook bezig is met  een 3D- bewerking van The Lion King. Don Hahn, die het origineel van Beauty and the Beast produceerde, zei tegen Empire over zijn plannen: ‘Ik ben bezig met een 3D-versie van The Lion King. En het gaat spectaculair worden.’

Disney had eerder successen met producties in 3D, zoals Tim Burtons Alice in Wonderland (wereldwijd ruim een miljard dollar) en Pixars Up ( wereldwijd ruim 730 miljoen dollar). Ook het langverwachte derde deel van Toy Story van Disneys animatieafdeling Pixar had afgelopen weekend een uitzonderlijk goed openingsweekend in de Verenigde Staten, met een kassaopbrengst van meer dan 110 miljoen dollar.