Code Blue naar Cannes

Urszula Antoniaks speelfilmproject in bijprogramma

Urszula Antoniak is met haar tweede speelfilmproject Code Blue geselecteerd voor het Atelier van het filmfestival van Cannes. Dit maakte Holland Film, de organisatie die Nederlandse films in het buitenland promoot, dinsdag bekend.

Het bijprogramma met de naam Cinefondation Atelier is een talentencompetitie voor jonge filmmakers, met als doelstelling regisseurs te ondersteunen bij de financiering en afronding van hun projecten.

Code Blue gaat over een vrouw die nauwelijks in staat is tot het maken van (intiem) contact. Haar steeds wanhopigere pogingen hiertoe drijven haar uiteindelijk tot het uiterste.

Antoniak debuteerde vorig jaar in de bioscopen met de arthouse-film Nothing Personal. De film werd zowel nationaal als internationaal een groot succes. Op het filmfestival van Locarno won de film zes prijzen, waaronder de prijs voor beste film, beste actrice en de FIPRESCI Prijs van de internationale filmkritiek. Tijdens het Nederlands Film Festival won Nothing Personal vier Gouden Kalveren, onder meer voor beste film.

Er zijn 15 projecten uit 15 landen geselecteerd voor de 6e editie van het Atelier van het filmfestival van Cannes, dat plaatsvindt van 14 tot en met 21 mei.