Claudia de Breij zal dit jaar de talkshow van de 30ste editie van het Nederlands Film Festival presenteren. Het Utrechtse festival vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober.

Zeven jaar lang presenteerde Matthijs van Nieuwkerk de talkshow van het festival. De Breij neemt dit najaar het stokje van hem over, en zal dagelijks om 22.30 uur in het festivalpaviljoen op het Neude onder andere festivalgasten, regisseurs en acteurs ontvangen. De Breij is enthousiast: ‘'Ik hou van Utrecht, van de Nederlandse film, en ik hou vooral ontzettend van praten met makers over wat ze maken. Daarnaast zocht ik al jaren een goed excuus om al die leuke filmfestival afterparty's te bezoeken.'

Als voorproefje organiseert het Nederlands Film Festival op zondag 12 september, als onderdeel van het Uitfeest in Utrecht, een speciale editie van de talkshow van De Breij in de Stadsschouwburg. Anneke Blok, Gast van het Jaar of het festival, is een van de gasten die bij haar aan tafel schuift.

De talkshow is gratis toegankelijk voor publiek en is ten tijde van het Nederlands Film Festival live te volgen via NFF TV op de website van het festival.

Bron: NFF