China zal zijn markt meer openstellen voor belangrijke importproducten uit de entertainmentsector, waaronder Hollywoodfilms. China is akkoord gegaan met een besluit van de World Trade Organisation (WTO) en meent halverwege maart aan de normen te voldoen. Dat meldt The Hollywood Reporter.

China is akkoord gegaan met het besluit van de Wereldhandelsorganisatie om de handelswetgeving te liberaliseren. De Motion Picture Association en filmmakers die in China werken zien de ontwikkeling als een mijlpaal in de decennialange strijd om meer toegang te krijgen tot de snel groeiende filmindustrie.

Sinds China deelneemt  aan de World Trade Organisation in 2001, staat Bejing slechts twintig buitenlandse films per jaar toe om te delen in de opbrengsten. China geeft als reden voor het beperkte aantal dat entertainmentproducten anders behandeld dienen te worden dan andere importproducten, vanwege de invloed op de Chinese cultuur.

Niet alle experts zijn ervan overtuigd dat de overeenkomst ertoe zal leiden dat alle deuren in China open zullen gaan. Censuur , niet opgenomen in het besluit van de WTO, kan gebruikt worden om de toestroom van importfilms terug te blijven dringen.