Britse film Skeletons wint in Edinburgh

Michael Powell Award voor zwarte komedie

Skeletons van Nick Whitfeld is dit weekend tijdens het International Film Festival in Edinburgh bekroond met de prijs voor voor de beste, nieuwe Britse speelfilm.

Het speelfilmdebuut van Nick Whitfield sleepte de zogeheten Michael Powell Award  in de wacht. Volgens de jury weet Skeletons de geest van de in 1990 overleden Britse regisseur Michael Powell ( A Matter Of Life And Death) het beste te illustreren door een originele visie en zwarte humor.

De donkere komedie gaat over twee rondreizende geestenbezweerders die bij mensen thuis de skeletten uit de kast verwijderen. De hoofdrollen worden vertolkt door het komische duo Ed Gaughan en Andrew Buckeley.

In de competitie voor de Michael Powell-prijs kreeg de animatiefilm Jackboots on Whitewall (Edward en Rory McHenry) een speciale vermelding. De prijs voor beste internationale film ging op het Schotse festival naar de Amerikaanse productie The Dry Land van Ryan Piers Williams.

Het Internationale Filmfestival van Edinburgh wordt sinds 1947 jaarlijks gehouden, en is daarmee het langstlopende filmfestival ter wereld.

Fragment uit Skeletons