Bridge en Just fuseren

Bedrijf wordt grote speler op dvd-markt

Filmdistributeurs Bridge Entertainment en Just Entertainment, beide voornamelijk actief in de dvd-markt, worden samengevoegd tot een van de grootste onafhankelijke filmdistributeurs van de Benelux. De fusie is een strategische zet van moederbedrijf Foreign Media Group, dat schaalvergroting wil creëren in een markt waarin veel relatief kleine bedrijven opereren.

Bridge en Just onderscheiden zich de laatste jaren door de nadruk op de distributie van met name jeugd- en familiefilms, klassiekers en televisieseries . Enkele recente klappers op de dvd-markt zijn Afblijven!, de Bert Haanstra dvd- box en diverse BBC-series.

Het nieuwe, nog naamloze bedrijf heeft een verwachte omzet van 25 miljoen euro. In een markt waarin relatief veel kleine bedrijven met elkaar concurreren, geeft deze omvang de onderneming meer kans op de verwerving van distributierechten van populaire films en series. ‘Op het gebied van kinder- en familiefilms, televisieseries en documentaires worden we nu de belangrijkste speler,’  aldus  topman Philip Alberdingk Thijm van de Foreign Media Group.

Het nieuwe bedrijf komt onder leiding van Eric de Groot en Alex Wächtler te staan. Beiden zijn de oprichters en aandeelhouders van Just Entertainment. Na de fusie zullen de bedrijven worden samengevoegd op een nieuwe locatie in Hilversum. Bij die gelegenheid zal ook de naam van het nieuwe bedrijf bekend worden gemaakt.