Biopic John Belushi in de maak

Todd Phillips (The Hangover) zal de film produceren

Het leven van de in 1982 op 33-jarige leeftijd overleden Amerikaanse komiek John Belushi wordt verfilmd. Scenarioschrijver Steven Conrad (The Pursuit of Happyness) is bezig met een script en regisseur Todd Phillips (van de comedy-hit The Hangover) zal de film produceren. Phillips overweegt nog of hij de film ook zelf gaat regisseren. Dat heeft studio Warner Bros, die overeenstemming bereikte met de erven Belushi, gisteren bekend gemaakt.

Het zal niet de eerste film over het turbulente leven van de aan een overdosis overleden Belushi zijn. In 1989 verscheen de film Wired van Larry Peerce. Die film was gebaseerd op het boek Wired: The Short Life and Fast Times of John Belushi van Watergate-journalist Bob Woodward uit 1985. Dat boek werd destijds zwaar bekritiseerd door Belushi’s familie en vrienden, die het publiek later opriepen om de film te boycotten. Met succes. De film werd een flop.

De in Chicago geboren Belushi stond aan de wieg van de Saturday Night Live- shows en richtte zich vanaf eind jaren zeventig op een filmcarrière. Bekende films met Belushi zijn: National Lampoon's Animal House (1978), 1941 (1979) en The Blues Brothers (1980).

Er wordt al druk gespeculeerd over wie Belushi moet gaan spleen. Acteur Jack Black, die qua uiterlijk en acteerstijl ( druk, agressief) op Belushi lijkt, wordt veel genoemd, maar Black is al 40 jaar oud en heeft zelf ook altijd gezegd dat hij Belushi niet zou willen spelen: ‘ Zijn leven is niet zo grappig als zijn werk, en om naar mij te kijken terwijl ik een imitatie doe van een van zijn SNL-sketches is veel minder grappig dan naar Belushi zelf kijken.’

Andere, jongere acteurs die genoemd worden zijn: Jonah Hill (26), Seth Rogen (28), Ethan Suplee (34) and Tyler Labine (32).

Bron: The Hollywood Reporter