Berlinale maakt jury bekend

Jury wordt voorgezeten door Werner Herzog

Het filmfestival van Berlijn, de Berlinale, heeft de jury bekend gemaakt voor de aankomende editie. De Duitse filmregisseur Werner Herzog is voorzitter van de jury en zal samen met zes andere leden bepalen welke films uit het competitieprogramma in de prijzen vallen.

In totaal zijn er 26 films geselecteerd voor het competitieprogramma. De beste film uit de selectie krijgt de Gouden Beer en daarnaast worden er ook nog zes Zilveren Beren uitgereikt, onder andere voor beste regisseur, beste acteur en beste actrice.

De overige leden uit de jury zijn de Italiaanse regisseur Francesca Comencini, de Somalische schrijver Nuruddin Farah, de Duitse actrice Cornelia Froboess, de Spaanse producent José María Morales, de Chinese actrice Yu Nan en de Amerikaanse filmactrice Renée Zellweger.

Twee nieuwe speelfilms van Werner Herzog worden dit jaar vertoond tijdens het filmfestival van Rotterdam. The Bad Lieutenant: Port of Call – New Orleans, over een aan drugs verslaafde politierechercheur, en My Son, My Son, What Have Ye Done, over een acteur uit een toneelstuk die zijn echte moeder dreigt te vermoorden, draaien in Spectrumprogramma.

De 60ste Berlinale is van 11 tot 21 februari 2010.