Anke Engels maakt kans op Italiaanse filmprijs

Nederlandse actrice genomineerd

De Nederlandse actrice maakt kans op een prijs voor de beste vrouwelijke acteerprestaties op het Milano International Film Festival. Ze is genomineerd voor haar rol in de speelfilm Linoleum van regisseur Marcel Visbeen.

Linoleum werd in eigen beheer uitgegeven door Marcel Visbeen, en de acteurs werkten allemaal belangeloos mee. Andere rollen in de film zijn van Ricky Koole en Romijn Conen. De film vertelt het verhaal over twee broers en hun geliefden die na het overlijden van hun vader bijeenkomen om de uitvaart en erfenis te regelen. Terwijl de vader in zijn slaapkamer ligt opgebaard, lopen de spanningen tussen de vier hoog op.

Eind augustus wordt bekend of Engels de prijs in de wacht zal slepen. Bekende actrices als Charlize Theron, Renée Zellweger en Maggie Gyllenhaal wonnen eerder de Italiaanse prijs. Engels is vooral bekend van rollen in televisieseries, zoals Ernstige Delicten en SpangaS . Zij speelde in de film De grot en is momenteel in de bioscoop te zien in De gelukkige huisvrouw.