Alles Stroomt wint debuutprijs in Brussel

Nederlandse films succes op Brussels Filmfestival

De Nederlandse productie Alles Stroomt (Danyael Sugawara) is op het Europees Filmfestival van Brussel in de prijzen gevallen. De film won de Witte Iris, de prijs voor het beste speelfilmdebuut.

Alles Stroomt is een drama over de relatie tussen een moeder en haar zoon, die op een belangrijk punt in hun leven ieder een andere kant op gaan. De hoofdrollen worden vertolkt door Anneke Blok ( Oorlogswinter) en debutant Wieger Windhorst. De film draaide afgelopen najaar in de Nederlandse bioscopen. Sugawara nam de prijs gisteravond in Brussel in ontvangst, en kreeg eveneens een prijsbedrag van 5000 euro.

Er zaten elf films in de officiële competitie van het festival, waarvan twee Nederlandse producties. De tweede Nederlandse kanshebber was C'est déjà l'été van Martijn Maria Smits. Deze won de Speciale Prijs ‘voor de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting’. De belangrijkste winnaar van het festival was het Spaanse Yo, también ( Antonio Naharro en Álvaro Pastor). Deze won de Gouden Iris, de hoofdprijs van het festival.