Aangifte tegen bioscopen wegens film Sint

Ouder & Coo: Sint welbewust vertoond aan kinderen

Ouderorganisatie Ouder & Coo heeft tegen vier bioscopen aangifte gedaan wegens de vertoning van de film Sint. De bioscopen in Hoogeveen, Meppel, Steenwijk en Deventer, die behoren tot de Luxorgroep, hebben volgens de organisatie de veelbesproken horrorfilm Sint van Dick Maas welbewust vertoond aan kinderen. De Kijkwijzer beoordeelt Sint als een film voor zestien jaar en ouder.

Volgens directeur Werner van Katwijk van Ouders & Coo heeft de Luxorgroep geadverteerd dat ook kinderen van veertien en vijftien jaar naar Sint mogen, mits ze onder begeleiding zijn van een volwassene.

Van Katwijk vindt dat de bioscopen daarmee de afspraken schenden die de branche zelf heeft gemaakt over naleving van de Kijkwijzer. ''Het convenant werkt dus niet.''

Alleen met ouders
Directeur Albert Jan Vos van de Luxorgroep zei eerder dat jonge kinderen de film alleen mogen bekijken als ze worden begeleid door hun ouders. Volgens Vos bestaat die wettelijke mogelijkheid sinds twee jaar . Hij verwacht dan ook dat de aanklacht van Ouders & Coo geen kans van slagen heeft.

Eerder protesteerde Ouders & Coo vergeefs tegen de poster voor de film. Die is volgens de organisatie te griezelig voor jonge kinderen. De Reclame Code Commissie bepaalde toen dat de poster voor kinderen niet angstaanjagend is en mag blijven hangen.

Bron: ANP