‘Topjaar voor Nederlandse film’

New Kids Turbo! breekt records

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft 2010 nu al uitroepen tot succesvol jaar voor de Nederlandse film. New Kids Turbo! belooft de grootste hit te worden. Het debuut van Steffen Haars en Flip van der Kuil verbreekt momenteel alle openingsrecords van Komt een vrouw bij de dokter.

Regisseur Reinout Oerlemans won begin dit jaar een Diamanten Film voor Komt een vrouw bij de dokter, die meer dan een miljoen bezoekers trok. Als producent van New Kids Turbo! lijkt hij een nog groter succes te boeken.

Het succesverhaal sinds de release afgelopen donderdag begon met het feit dat New Kids meer bezoekers per zaal trok dan de nieuwste Harry Potter film. Vervolgens brak de film het openingsrecord en werd zaterdag een nieuw dagrecord voor een Nederlandse productie verbroken, dat op naam stond van Komt een vrouw bij de dokter. Hiermee heeft de film de status van Gouden Film behaald (100.000 bezoekers).

De Nederlandse film verdiende dit jaar naast de Diamanten Film in totaal maar liefst tien Gouden Films. Twee Platina Films (400. 000 bezoekers) gingen naar Anubis en de wraak van Arghus en De gelukkige huisvrouw. De enige documentaire in het lijstje is Janine, die de status van Kristallen Film (10.000 bezoekers) bereikte.