'Hollywood sign' gered door sterren

Kosten: 12,5 miljoen dollar

De bekende Hollywood letters, de zogenaamde ‘Hollywood sign’, zijn van de ondergang gered, zo meldt De Stentor. Het terrein waar de grote witte letters op staan was door privé-eigenaren in de verkoop gedaan en dreigde in handen te vallen van projectontwikkelaars, maar een inzamelingsactie van sterren en mensen uit de filmwereld hield de verkoop van het stuk grond tegen.

Onder andere Tom Hanks, Steven Spielberg en filmstudio’s Walt Disney en Warner Bros deden een duit in het zakje. In totaal was er 12,5 miljoen euro nodig om de letters uit handen van de projectontwikkelaars te houden. Deze waren van plan luxueuze woningen op de bergrand te bouwen. De laatste 900.000 dollar werd gedoneerd door Playboy-icoon Hugh Hefner, die de letters ‘de Eiffeltoren van Hollywood’ noemde.

Ook de staat Californië legde meer dan drie miljoen dollar bij. Gouverneur Arnold Schwarzenegger zei over zijn betrokkenheid bij de redding van de letters dat hij deed wat The Terminator gedaan zou hebben . ‘Ik ondernam actie.’ Volgens Schwarzenegger was het een Hollywood-einde waar iedereen op hoopte. ‘Het is een symbool van dromen en kansen. De letters zullen een warm welkom zijn voor toekomstige dromers, artiesten en Oostenrijkse bodybuilders.’