Zhang Yimou maakt remake van film Coen-broers

Chinese versie van Blood Simple

De Chinese regisseur Zhang Yimou is bezig met een remake van Blood Simple, de eerste film die de Coen-broers samen maakten.

Blood Simple gaat over een rijke man die iemand inhuurt om zijn vrouw, die vreemd is gegaan, te vermoorden. De uitvoering loopt echter niet zoals gepland. De klassieker van de Coens speelde zich af in een bar in een dorpje in Texas. Yimou’s versie heeft een noodle-winkel in een woestijn als basislocatie.

Het komt niet vaak voor dat een Amerikaanse film een remake krijgt in Azië. Vaker gebeurt dit andersom, zoals bij Kurosawa’s Seven Samurai (1954), die in 1960 opnieuw werd gemaakt als The Magnificent Seven. De afgelopen jaren zijn er in Amerika vooral veel remakes van populaire Aziatische horrorfilms gemaakt, zoals The Ring (2002), Dark Water (2005) en The Eye (2008).

Zhang Yimou maakte de afgelopen jaren vooral films over het oude China, zoals Hero ( 2002), House of Flying Daggers (2004) en Curse of the Golden Flower (2006). De films kenmerkten zich door de kleurrijke vormgeving en de gechoreografeerde vechtscènes. Deze elementen paste hij tevens toe in de openings- en slotceremonie van de Olympische Spelen in Peking, die hij vorig jaar regisseerde .