Zeven films bekroond tijdens Go Short

Nederlandse film wint de publieksprijs in Nijmegen

Het eerste Go Short festival in Nijmegen heeft dit weekeinde verschillende korte films bekroond met een prijs.

Er waren zes verschillende competities waarin een prijs te winnen viel. De prijs voor beste fictiefilm was voor Love You More, van de Britse Sam Taylor- Wood. Het Italiaanse Muto, van filmmaker Blu, won in de categorie beste animatie . Beste documentaire was The Solitary Life of Cranes, door Eva Weber uit Groot- Brittannië. De student Gregorz Muskala uit Duitsland won met The Girl with Yellow Stockings de prijs voor beste studentenfilm. Het programmaonderdeel voor de meer experimentele films, The Labo, werd gewonnen door de Frans/Duitse Andreas Landeck met zijn film Correspondences. Beste Nederlandse productie was Sand (Zand) van Joost van Ginkel.

Tenslotte werd er ook een publieksprijs uitgereikt. Deze bleef in Nederlandse handen, want hij werd gewonnen door Bas Berkhout met zijn film Roos Rebergen - Weet ik niet zo goed. De 38 minuten durende film gaat over zangeres Roos, die afscheid moet nemen van de boerderij waar ze veertien jaar heeft gewoond.

Daarnaast waren er verscheidene masterclasses, zoals een workshop regie  avnd e zweedse filmmaker Jens Jonsson, met medewerking van Waldemar Torenstra. Ook was er een workshop pitching. Vier ideeën van filmstudenten zijn  vervolgens gepitcht, maar werden helaas niet uitgekozen om ook daadwerkelijk in productie te gaan.