Yorick van Wageningen in film Emilio Estevez

Regisseur bekend van film Bobby

De Nederlandse acteur Yorick van Wageningen gaat een rol spelen in de film The Way van acteur en regisseur Emilio Estevez, onder andere bekend van de film Bobby. De Spaanse productie draait volgend jaar in de Amerikaanse bioscopen.

The Way vertelt het verhaal van de Amerikaanse oogarts Tom Avery, die naar Frankrijk gaat om het lichaam van zijn overleden zoon, die dood is gegaan tijdens een storm, op te halen. Na de crematie van zijn zoon gaat de arts op reis naar het pelgrimsoord Santiago de Compostela. De rol van Tom Avery wordt gespeeld door Estevez’ vader Martin Sheen, die eerder speelde in de films Badlands (Terrence Malick, 1973), Apocalypse Now (Francis Ford Coppola, 1979) en in de televisieserie The West Wing als de Amerikaanse president Jed Bartlet. Naast Martin Sheen heeft ook regisseur Estevez een rol in de film. The Way is de vijfde film van Estevez, die naast regisseren ook veel heeft geacteerd in films waaronder The Breakfast Club (John Hughes, 1985) en St. Elmo’s Fire (Joel Schumacher, 1985). De laatste tijd speelt hij vooral in films die hij zelf regisseert.

Van Wageningen speelde in Oorlogswinter (Martin Koolhoven, 2008) de rol van oom Ben. De Nederlandse acteur had eerder rollen in internationale producties, waaronder Beyond Borders (Martin Campbell, 2003), The Chronicles of Riddick (David Twohy, 2004) en The New World (Terrence Malick, 2005).