Universal komt met Blu-ray-/dvd-combinatie discs

Filmmaatschappij brengt schijfjes in januari op de markt

Universal Studios Home Entertainment begint volgende maand met de verkoop van Blu-ray-/dvd-combinatie discs, de zogenaamde flipper discs. Dat meldt de website Blu-ray.com. Op de ene kant van het schijfje staat de film in Blu-ray-versie en op de andere kant staat de film in dvd-versie.

Het is voor de eerste keer dat een filmmaatschappij deze discs op de markt brengt. Universal wil met de flipper discs filmliefhebbers bereiken die een dvd- speler hebben en in de toekomst willen overstappen op een Blu-ray-speler. Op die manier hoeven consumenten niet op een later moment apart een Blu-ray-schijfje te kopen.

Al eerder bracht Universal combinatie discs uit, maar toen ging het om hd-dvd-/dvd-schijfjes. Inmiddels is de productie van hd-dvd-spelers stopgezet. In de begindagen van Blu-ray zijn de flipper discs ook al eens getest, maar toen werden de discs als onpraktisch beschouwd.

Op 19 januari brengt Universal de eerste drie flipper discs op de markt met de ( afzonderlijke) uitgaven van The Bourne Identity, The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum.