Tycho Gernandt wordt krijger in Black Death

Naast Carice van Houten nu ook Gernandt in Britse thriller

Vorige week werd bekend gemaakt dat Carice van Houten gecast was voor de vrouwelijke hoofdrol in de thriller Black Death van regisseur Christhopher Smith. Nu heeft ook Tygo Gernandt een rol in de Britse film in de wacht gesleept. Gernandt zal de rol van krijger spelen.

Over zijn rol als krijger zegt Gernandt: ‘Ik word een soort freak. Mijn tong is eraf gesneden tijdens een strijd en ik kan niet praten, maar ik praat met mijn lijf.’

De filmregisseur Christopher Smith maakte onder andere Severance (2006) en Creep (2004). Zijn nieuwste film speelt zich af in de middeleeuwen, tijdens een uitbraak van de pest. De hoofdrolspeler, Ridder Ulrich , gaat met hulp van een monnik op zoek naar een necromancer die doden weer tot leven kan wekken. Deze knappe, duivelse vrouw weet de mannen echter te verleiden , wat het ridder Ulrich erg moeilijk maakt om haar uit te schakelen. Ulrich wordt gespeeld door Sean Bean en Van Houten zal de rol van de knappe necromancer op zich nemen. 

Van Houten is al in Duitsland, waar de opnames vorige week zijn begonnen. Ze vertelt:  ‘Het wordt een beetje The Name of the Rose met veel vechten, bloed en pest.’

Black Death zal volgend jaar in de Britse bioscopen te zien zijn. Of de film ook in Nederland wordt uitgebracht is nog onduidelijk.