Tv‐serie gemaakt van Film Almodóvar

Mujeres al borde de un ataque de nervios naar Fox

De Amerikaanse filmproducent Fox zal de film Mujeres al borde de un ataque de nervios (Women on the Verge of a Nervous Breakdown) van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar bewerken tot een televisieserie.

Fox is bezig met de pilot van de Engelstalige serie. Scenarioschrijver Mimi Schmir, die ook voor Grey´s Anatomy schreef, legt de laatste hand aan de één uur durende aflevering. De dramaserie zal draaien om een groep vrouwen in een buitenwijk, die elkaar al jaren kennen. Volgens Schmir doet de televisieserie inderdaad wat denken aan Desperate Housewives: ze belooft dat de humor en beroemde ´Gazpacho‐grap´ uit de originele film terug te zien zullen zijn in de serie. 

De film betekende in 1988 de internationale doorbraak voor Almodóvar. Mujeres al borde de un ataque de nervios gaat over de actrice Pepa die door haar vriend wordt verlaten en er achterkomt dat ze zwanger is. We volgen Pepa en haar vriendinnen, de één nog hysterischer dan de ander, 48 uur lang nadat het nieuws van de zwangerschap bekend is geworden.  Het resultaat: slaappillen in de Gazpacho, wilde taxi‐achtervolgingen en slaapkamers die per ongeluk in de fik vliegen. In de film heeft ook de toen nog onbekende Antonio Banderas een rol.

Het is nog onduidelijk wie in de serie meespelen en wanneer zij uitgezonden wordt. 27 augustus zal de nieuwe film van Almodóvar, Los abrazos rotos (Broken Embraces), te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.