Titanic in 3D

Meest succesvolle film ooit krijgt een upgrade

Op het jaarlijkse filmevenement Comic-Con in San Diego heeft regisseur James Cameron aangekondigd dat zijn grote kassucces Titanic (1997), dat nog steeds het record houdt voor hoogste opbrengst ooit, naar 3D wordt omgezet. Het proces is al begonnen en duurt naar schatting nog een jaar. Het is meer dan alleen een omzetting en vereist dat de regisseur erbij moet worden betrokken om de ruimte-indeling goed te kunnen bepalen.

‘Ik heb al een paar minuten gezien en het ziet er spectaculair uit’, zei de regisseur tijdens de persconferentie. Naast hem zat regisseur Peter Jackson, die vertelde dat hij ook interesse had in het omzetten van zijn Lord of the Rings- trilogie, maar dat hij dit nog niet van de grond had kunnen krijgen met Warner Bros.

Naast deze ontwikkelingen heeft ook Disney aangekondigd bezig te zijn met het omzetten van oude films. De twee Toy Story-films zullen eind dit jaar samen in 3D te zien zijn, en volgend jaar komt Beauty and the Beast in 3D uit.

De afgelopen jaren heeft 3D zich dankzij nieuwe technieken kunnen ontwikkelen. Zo hadden de laatste twee films uit de Harry Potter-serie een aantal scènes in 3D en werd er onlangs een volle 3D-horrorfilm uitgebracht ( My Bloody Valentine 3D). Eind dit jaar komt James Cameron’s langverwachte Avatar uit, een science-fiction film die met de nieuwste technieken is opgenomen en 3D naar een nieuw niveau zou moeten brengen. Ook Tim Burton’s speelfilm-versie van Alice in Wonderland, die in maart uitkomt, zal in 3D zijn.

Bron: Cinematical