Thekla Reuten tegenspeler George Clooney

Film wordt geregisseerd door Anton Corbijn

Actrice Thekla Reuten (De Tweeling, De trip van Teetje, Iedereen beroemd!) speelt samen met superster George Clooney in de film The American van Anton Corbijn. De opnames zijn op dit moment aan de gang in Italië.

Corbijn is bezig aan zijn tweede film. Zijn debuutfilm Control, over leadzanger Ian Curtis van Joy Division, was erg succesvol en won onder andere drie prijzen op het filmfestival van Cannes. The American, een bewerking van het boek A Very Private Gentleman (1990) van Martin Booth, gaat over een moordenaar (Clooney) die zijn laatste klus voorbereidt in een Italiaans dorp.

Reuten spreekt zich met bewondering uit over haar collega Clooney in Het Parool . ‘Het ene moment doet George de pr voor een film, dan staat hij weer volledig geconcentreerd op de set, en dan moet hij snel het vliegtuig in voor een persconferentie elders. Dat gebeurt allemaal zonder moeite.’

Het gaat goed met de carrière van Reuten. De nieuwe Duitse productie Waffenstillstand (Ceasefire), waar ze in speelt, heeft prijzen gewonnen op de filmfestivals van Montréal en Zurich. Daarnaast gaat ze een hoofdrol spelen in de Amerikaanse televisieserie Day One van NBC over een groep overlevenden van een mysterieuze wereldramp.