The Fantastic Mr. Fox opent London Film Festival

Eerste animatiefilm van Wes Anderson

The Fantastic Mr. Fox, de nieuwe film van Wes Anderson (The Royal Tenenbaums), wordt de openingsfilm van het London Film Festival, dat plaatsvindt tussen 14 en 29 oktober. Het is een verfilming van het kinderboek van Roald Dahl.

De film is een stop-motion animatiefilm, wat inhoudt dat poppen met de hand kleine stukjes worden bewogen, waarop er een foto wordt gemaakt. Het effect is dat de poppen uit zichzelf lijken te bewegen als alle foto’s achter elkaar worden geplaatst. De techniek werd vooral in de begindagen van de film gebruikt , bijvoorbeeld in King Kong (1933), maar is tegenwoordig overbodig geworden door de komst van digitale animatie. In een aantal animatiefilms wordt de oude techniek nog gebruikt, zoals in The Nightmare Before Christmas (1993) en Chicken Run (2000).

The Fantastic Mr. Fox is de eerste animatiefilm van Wes Anderson. Hiervoor maakte hij een aantal zwarte komedies over stukgelopen familierelaties (The Royal Tenenbaums, The Life Aquatic en The Darjeeling Limited). In The Fantastic Mr. Fox steelt het titelpersonage kippen om zijn gezin te voeden, maar wordt daarbij opgejaagd door de gedupeerde boeren. De stemmencast bestaat uit onder anderen George Clooney, Meryl Streep en Bill Murray.