Telefilm Coach wint prijs in Parijs

Silver Screen Award voor film van Joram Lürsen

De telefilm Coach van regisseur Joram Lürsen (Alles is liefde, In Oranje) heeft de Silver Screen Award gewonnen op het 4 Screens European Festival in Parijs. Naast de prijs kreeg Lürsen ook een geldbedrag van zevenhonderd euro.

In de tragikomedie Coach, geschreven door Frank Ketelaar (Escort, In Oranje ), voelt Suzanne (Anneke Blok) zich schuldig over haar luxe leven. Ze geeft zich op voor het project Coach en gaat de Marokkaanse jongen Soukri (Mamoun Elyounoussi) helpen. De film is door de VARA eerder dit jaar uitgezonden op 12 april.

Coach was samen met elf andere Europese films opgenomen in het competitieprogramma voor bioscoop- en televisiefilms van het 4 Screens European Festival. De documentaire Burma VJ: Reporting from a Closed Country (Anders Østergaard), die ook op het IDFA draait, kreeg de 4 Screens Grand Prix en de Youth Jury Prize. De Italiaanse documentaire Me, My Gipsy Family and Woody Allen (Laura Halilovic) won The Golden Screen prijs.

Het multimediafestival 4 Screens European Festival heeft naast een competitieprogramma voor bioscoop- en televisiefilms, ook een programma voor internetfilms en films van studenten. Het festival werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd.