Tarantino maakt Kill Bill Vol. 3

Verwacht in 2014

Quentin Tarantino heeft tijdens een talkshow in Italië aangekondigd dat hij een derde Kill Bill-film gaat maken. Het vervolg komt pas in 2014 uit.


De twee delen van Kill Bill die Tarantino al maakte (uit 2003 en 2004 ) gingen over een zwangere vrouw, The Bride, die op haar bruiloft wordt neergeschoten, vier jaar in coma ligt en vervolgens wraak zweert op de daders. Over de plot van een derde film zei Tarantino eerder dat het over de wraak van Nikki Green zou kunnen gaan, wiens moeder werd vermoord door The Bride in het eerste deel.

Tarantino liet al eerder weten dat hij van de Kill Bill-films graag zijn eigen Dollars-trilogy wilde maken. Deze trilogie spaghettiwesterns van Sergio Leone met Clint Eastwood in de hoofdrol (A Fistful of Dollars; For A Few Dollars More; The Good, The Bad and The Ugly), vormden voor Tarantino vooral een inspiratiebron voor Kill Bill Vol. 2.

De regisseur zei dat hij en hoofdrolspeelster Uma Thurman een pauze nodig hadden, en het hoofdpersonage de tijd moest krijgen om een rustig leven op te bouwen. Kill Bill Vol. 3 komt daarom pas in 2014 uit, tien jaar na het tweede deel.