Steven de Jong maakt film over Mary Servaes

Regisseur heeft meer filmplannen

Regisseur Steven de Jong gaat een film maken over de Zangeres zonder Naam (Mary Servaes). Hij gaat zich hiervoor baseren op het boek Sterven zonder Naam van journalist Ben Holthuis, dat half januari verschijnt. De film zou eind 2011 in de bioscopen te zien moeten zijn.

Dat heeft producent Sjef Scholte woensdag gemeld. Acteurs kan hij nog niet noemen. Holthuis schreef eerder al een boek over het leven van Mary Servaes, zoals haar echte naam luidde. Maar daarin kwamen haar laatste jaren en het einde van haar leven nog niet voor. De Zangeres zonder Naam stierf in 1998 op 79- jarige leeftijd.

Regisseur Steven de Jong heeft behalve het Mary Servaes-project nog meer speelfilms in de planning staan. Het meest concreet is de paardenfilm Penny, over de relatieperikelen van tieners op een kampeerboerderij op Ameland. Die gaat hij begin volgend jaar draaien. Daarnaast werkt de Friese regisseur aan een nog titelloze western en een historisch heldenepos over de avonturen van een koning in de achtste eeuw na Christus.

De Jongs nieuwste film, De hel van '63, gaat volgende week in première. De epische productie verhaalt over de barste Elfstedentocht uit de geschiedenis.


Bron: ANP