Op zaterdag 26 september is tijdens de Holland Film Meeting in het Polmans Huis te Utrecht de Kodak Netherlands Production Platform (NPP) Ontwikkelingsprijs uitgereikt aan producent Bero Beyer van Augustus Film en regisseur Jan-Willem van Ewijk voor het speelfilmproject LAND.

LAND gaat over Taha, een Marokkaanse windsurfer, verloren tussen de contrasterende werelden van bezoekende toeristen in de zomer en de leegheid van zijn geboortedorp in de winter. Hij onderneemt een reis van 750 kilometer op zijn surfplank om zijn leven zin te geven.

Kodak sponsort de prijs van 5.000 euro ter ondersteuning van de verdere financiële ontwikkeling van het nieuwe project. De prijs is bedoeld voor producenten die zich richten op de ontwikkeling en ondersteuning van auteursfilms en wordt toegekend aan een project waarover tijdens het NPP een heldere en toegewijde presentatie is gegeven. Alle Nederlandse filmprojecten uit de selectie van het NPP kwamen voor de prijs in aanmerking.

Het NPP maakt onderdeel uit van de Holland Film Meeting, die het Nederlands Film Festival tot en met maandag 28 september voor de 22e keer organiseert. In het NPP zijn dit jaar in totaal acht Nederlandse en dertien internationale speelfilmprojecten in ontwikkeling aan een panel van internationale producenten en financiers gepresenteerd.

Regisseur Jan-Willem van Ewijk werd dit jaar toegelaten tot het prestigieuze Sundance Screenwriters Lab, om met hulp van ervaren filmprofessionals het scenario van LAND verder te ontwikkelen. Voor Cinema.nl hield hij een blog bij over zijn belevenissen op het vijfdaagse Lab.