Sony wil Millenniumreeks verfilmen

Filmmaatschappij is dichtbij een deal

Sony Pictures is dichtbij een deal om de Millenniumreeks van de Zweedse schrijver Stieg Larsson te verfilmen. De succesvolle Millenniumboeken van de overleden schrijver zijn al verfilmd in het Zweeds en daar komen – als het aan de Amerikaanse filmmaatschappij ligt – nog drie Engelstalige films bij.

De Millenniumtrilogie gaat over de journalist Mikael Blomkvist en de computerhacker Lisbeth Salander, die samen allerlei mysteries uitzoeken. De verfilming van het eerste boek, Millennium: Part 1 - Men Who Hate Women (Niels Arden Oplev), is reeds uitgekomen in Nederland. Het tweede en derde deel, beide geregisseerd door Daniel Alfredson, gaan respectievelijk in première in januari 2010 en maart 2010.

De Amerikaanse filmmakers zullen zich baseren op de boeken van Larsson en niet op de Zweedse films. Steven Zaillian (Schindler’s List, American Gangster) wordt genoemd als scenarioschrijver voor de eerste Engelstalige film, maar de gesprekken hierover lopen nog. De onderhandelingen tussen Sony en de rechthebbenden duren al zes maanden, omdat de ouders van Larsson en zijn voormalige vriendin Eva Gabrielsson een geschil hebben over de erfenis.


Bron: The Hollywood Reporter / Variety