Slumdog Millionaire favoriet jongerenjury MovieSquad IFFR

Een modern sprookje

De film Slumdog Millionaire (Danny Boyle, Groot-Brittannië, 2008) heeft de MovieSquad IFFR Award gewonnen, dat maakte de jongerenjury van het International Film Festival Rotterdam bekend tijdens de jongerenavond Digital Playground meets Moviesquad in de Rotterdamse Schouwburg. De avond begon met de vertoning van de 5 genomineerde films gemaakt door jongeren tijdens de workshops van Digital Playground en de uitreiking van de Junior Tiger Award aan de winnende film. Hierna werd de winnende MovieSquad film vertoond.

De MovieSquad bestond uit 5 jongeren: Lotte Eskens (16), Katinka Nauta (17), Alain Tjiong (17), David Hofland (15) en Thecla Blaas (18). Zij keken niet alleen films, maar discussieerden er ook over. Ze spraken met filmmakers en filmjournalisten en waren te gast op filmfeestjes. Kortom, ze beleefden het festival van binnenuit.

Zij kozen de winnaar uit 20 films uit het hoofdprogramma van het festival. De jury nomineerde naast de winnende film ook Involuntary (Ruben Ostlund, Zweden, 2008) en Unmade Beds (Alexis Dos Santos, Groot-Brittannië, 2009).

Uit het juryrapport:
“Een aangrijpend, romantisch en modern sprookje dat gaat over liefde, hoop en doorzettingsvermogen. De jury is getroffen door de knappe beschrijving van het levensverhaal van de hoofdpersoon uit een voor de jury onbekende cultuur. De oprechtheid van de hoofdpersoon doet de jury meeleven en geeft het verhaal dramatische kracht. De harde, maar realistische werkelijkheid , het energievolle camerawerk, de goed gekozen muziek en de vlotte montage maken deze film tot winnaar van de MovieSquad Award.”
Aan de MovieSquad Award is een geldbedrag verbonden van € 2.000,- ter promotie van de film onder de doelgroep.

Slumdog Millionaire komt 12 februari uit.