Simon Pegg en Nick Frost in Tintin (Kuifje)

Spielberg cast Brits duo als Jansen en Janssen

Simon Pegg en Nick Frost zijn gecast als de besnorde detectives Thomson and Thompson (Jansen en Janssen) in Steven Spielbergs stripadaptatie van Tintin (Kuifje). Het Britse duo speelde eerder al samen in Hot Fuzz en Shaun of the Dead.

De verfilming van de strips van de Brusselse tekenaar Hergé (Georges Rémi) was oorspronkelijk bedoeld als een trilogie, waarvan Spielberg en Peter Jackson (Lord of the Rings) allebei één deel zouden regisseren. Door financiële problemen is de planning momenteel om maar twee films over de avonturen van de dappere reporter te maken. Peter Jackson zal de eerste film produceren. Wie deel twee gaat regisseren is nog niet bekend.

Tintin zal in 3D met behulp van performance capture-technieken worden opgenomen. Andy Serkis, die al eerder model stond voor digitale creaties als Gollum en King Kong, zal de rol van Captain Haddock op zich nemen. Thomas Sangster was gecast als Kuifje, maar nadat de opnames werden uitgesteld heeft hij vanwege overlappende schema’s het project verlaten.