Sean Penn wil jaar vrijaf nemen

Oscarwinnaar kiest voor zijn gezin

Acteur Sean Penn (48) heeft zich om persoonlijke redenen uit twee filmprojecten teruggetrokken. Volgens het Amerikaanse filmblad Variety heeft de acteur de filmstudio's Universal en Imagine gemeld dat hij niet zal meespelen in Cartel en The Three Stooges.

Het vermoeden is dat Penn een filmpauze van een jaar heeft ingelast om zich op zijn huwelijk en zijn familie te concentreren. Penn en zijn vrouw, Robin Wright Penn (43), stonden begin dit jaar op het punt te scheiden, maar in mei werd de scheiding afgeblazen.

Het is niet de eerste keer dat Penn op de valreep terugkomt op zijn besluit om weg te gaan bij zijn vrouw. Ook in 2007 leefden de acteur en zijn echtgenote een aantal maanden gescheiden. Pas nadat de echtscheidingsprocedure al in gang was gezet, besloten ze om toch bij elkaar te blijven. Het koppel is intussen dertien jaar getrouwd en heeft twee kinderen.

Cartel van de Deense regisseur Asger Leth gaat over een vader die zijn zoon beschermt, nadat zijn vrouw is vermoord door een Mexicaans drugskartel. The Three Stooges is een biopic over het – in Amerika – beroemde komische trio uit de jaren 1940-1970. Met Jim Carrey, Benicio del Toro en oorspronkelijk dus ook Penn in de hoofdrollen. De opnames zouden in de herfst starten.

Sean Penn won dit jaar een Oscar voor zijn vertolking van de homoseksuele politicus Harvey Milk in de film Milk. Zijn tweede, na Mystic River (2003).