Scorsese verfilmt leven Sinatra

Na jaren voorbereiding eindelijk film over The Voice

Regisseur Martin Scorsese gaat een film maken over het leven van de Amerikaanse zanger en acteur Frank Sinatra. Tina, de dochter van The Voice, zoals Sinatra ook wel genoemd wordt, wordt productieleider van de film. Dat maakte Universal Pictures woensdag bekend.

Tina Sinatra is erg blij met het initiatief van Scorsese. ‘Mijn vader had grote bewondering voor het talent van de mensen met wie hij werkte, en zij hadden altijd bewondering voor mijn vader. Ik ben blij dat deze gewoonte nu doorgezet wordt met Martin Scorsese aan het roer van een Sinatra film.’

De voorbereidingen van de film zijn al jaren aan de gang. Het duurde lang voordat de familie eruit was hoe het verhaal van Sinatra het beste verteld kon worden. Wie de rol van Frank Sinatra zal spelen, is nog niet bekend.

Sinatra begon met muziek maken in 1939. Zijn stem is heel herkenbaar en wordt omschreven als krachtig, charismatisch en teder. Het bekendste nummer van The Voice is My Way.

Naast  het verzorgen van vele filmsoundtrack, speelde Sinatra ook in meer dan 50 films en televisieshows. Zo was hij te zien in Ocean’s Eleven (Lewis Milestone, 1960),  The Manchurian Candidate (John Frankenheimer, 1962), en speelde hij naast Sophia Loren in The Pride and The Passion (Stanley Kramer, 1957) en naast Doris Day in Young at Heart (Gordon Douglas, 1954).

Sinatra ging door met muziek maken en acteren totdat hij in 1998 op 82-jarige leeftijd overleed aan een hartaanval. Zijn laatste woorden waren ‘I'm Losing’. Hij overleed vandaag precies elf jaar geleden.