Recensent Friedman ontslagen na downloaden film

Piraterij streng bestraft door FoxNews

Filmrecensent Roger Friedman is door FoxNews ontslagen nadat hij de nieuwste X-Men film downloadde, recenseerde en vervolgens op internet plaatste. Friedman was al tien jaarwerkzaam bij FoxNews als filmrecensent.

De film X-Men Origins: Wolverine komt in de Verenigde Staten pas 1 mei uit, maar een onvolledige versie was al uitgelekt en te vinden op het internet. In zijn recensie liet Friedman zelf weten dat hij de film had gedownload. ‘It is so much easier than going out in the rain’, aldus de filmrecensent. 

Eigenaar van FoxNews, Rupert Murdoch, is tevens eigenaar van filmstudio 20th Century Fox, die de nieuwste X-Men film uitbrengt. Hij kon de actie van Friedman dan ook niet waarderen en ontsloeg hem op staande voet. Moederbedrijf News Corporation heeft laten weten een streng beleid tegen piraterij te voeren, waarin geen uitzonderingen voor medewerkers worden gemaakt.

De FBI doet, samen met de Motion Picture Association of America (MPAA), onderzoek naar het uitlekken van de film.

In de film X-Men Origins: Wolverine van regisseur Gavid Hood, gaat over mutant Logan, die bovenmenselijke zintuigen bevat en de eigenschappen van een roofdier heeft. Het verhaal speelt zich twintig jaar voor de X-Men trilogie af en toont de geschiedenis van Wolverine, oftewel Logan. De hoofdrol wordt vertolkt door Hugh Jackman.

De film draait vanaf 28 april in de Nederlandse bioscopen.