Prijzen Hot Docs Festival uitgereikt

The One Man Village beste documentaire

Dit weekend zijn in Toronto de eerste prijzen van het Hot Docs festival uitgereikt. Op het Canadese Internationale Documentaire Festival is de film The One Man Village van Simon El Habre door de jury uitgeroepen tot beste internationale documentaire.

The One Man Village gaat over Semaan, die na de burgeroorlog als enige inwoner is teruggekeerd naar zijn geboortedorp in de Libanese bergen. Filmmaker El Habre volgt de dagelijkse bezigheden van Semaan en schetst met de herinneringen van oud‐inwoners, die het dorp nog wel af en toe bezoeken, een portret van het bijna uitgestorven plaatsje. 

Ook in de beste Canadese documentaire, Invisible City van Hubert Davis, worden personen in een bijzondere leefomgeving getoond. De filmmaker volgt twee in de problemen geraakte tieners die in het oudste tehuis van Canada wonen.

Speciale juryprijzen werden gegeven aan Waterlife van regisseur Kevin McMahon en Cooking History van Peter Kerekes. De beste korte documentaire was The Delian Mode van Kara Blake, terwijl de film Rabbit à la Berlin van Batrek Konopka werd uitgeroepen beste middellange speelfilm.

De publieksprijs wordt vandaag bekend gemaakt.
Hot Docs is het belangrijkste documentaire festival van Noord‐Amerika en wordt elk jaar gehouden in Canada. Dit jaar vond het plaats van 30 april tot en met 10 mei.

Trailer The One Man Village- Simon El Habre

 

Trailer Invisible City- Hubert Davis