Online kaartverkoop IFFR succesvol

Bijna 90.000 kaartjes verkocht

Het International Film Festival Rotterdam is zeer tevreden over de online kaartverkoop, die in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 januari van start ging. Zondagmiddag waren bijna 90 duizend kaarten verkocht, een aantal dat vergelijkbaar is met de voorgaande jaren.

Dinsdag 20 januari start om 9.00 uur ook de verkoop aan de festivalkassa’s in de Doelen. Kaarten voor de grote publieksfilms als Slumdog Millionaire en Gomorra, die online al snel waren uitverkocht, zijn aan de kassa’s nog in beperkte mate beschikbaar.

De 38ste editie van het International Film Festival Rotterdam vindt plaats van 21 januari tot en met 1 februari 2009. Het festival wordt geopend door het voor een Tiger Award genomineerde The Hungry Ghosts (Michael Imperioli). De slotfilm is Machan, het regiedebuut  van Uberto Pasolini, die eerder onder andere The Full Monty (Peter Cattaneo, 1997) produceerde. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een groep Sri Lankaanse mannen, die zich als het nationale handbalteam voordoen en naar Beieren reizen om het armoedige bestaan in de krottenwijken te ontvluchten.