Nominaties Annie en Spirit Awards bekend

Precious genomineerd voor beste film

De nominaties voor de Annie Awards en de Spirit Awards zijn bekend gemaakt. Bij de Annie Awards, die zich richt op animatieproducties, dingen Coraline, The Princess and the Frog en Up mee naar de prijs voor beste animatiefilm. Precious, die vanaf morgen in de Nederlandse bioscopen draait, maakt kans op de award voor beste film bij de Film Independent Spirit Awards.

Annie Awards
Het horrorsprookje Coraline maakt kans op de meeste Annie Awards. De animatiefilm van Henry Selick is genomineerd in tien categorieën. De Pixarfilm Up (Pete Docter, Bob Peterson), over een bejaarde man die samen met een padvinder op reis gaat, is genomineerd voor negen Annie Awards. De Annie Awards worden op 6 februari 2010 uitgereikt.

De volledige lijst met nominaties voor de Annie Awards

Spirit Awards
De dramafilm Precious (Lee Daniels), over het leven van een tienermoeder in Harlem (New York), is samen met Sin Nombre (Cary Fukunaga), The Last Station (Michael Hoffman), (500) Days of Summer (Marc Webb) en Amerrika (Cherien Dabis) genomineerd voor de Spirit Award voor beste film. Precious en The Last Station hebben de meeste nominaties (vijf). De Spirit Awards worden op 5 maart 2010 uitgereikt.

De volledige lijst met nominaties voor de Spirit Awards

Trailer Precious