Nieuwste Harry Potter-film al eerder te zien

Film 15 juli in de bioscoop in plaats van 17 juli

Wederom is de releasedatum van de nieuwste Harry Potter-film veranderd. Harry Potter and the Half-Blood Prince zal deze zomer twee dagen eerder in de bioscoop te zien zijn dan eerder aangekondigd. In plaats van 17 juli, zal woensdag 15 juli de première plaatsvinden van de zesde film over de tovenaarsleerling.

Vorig jaar augustus werden vele fans teleurgesteld toen bleek dat de nieuwe Harry Potter-film niet in november 2008, maar in de zomer van 2009 uit zou komen . Waarom Warner Bros Pictures heeft besloten de film nu twee dagen eerder uit te brengen is onduidelijk. Twee jaar geleden werd Harry Potter and the Order of Phoenix ook twee dagen eerder in de bioscoop vertoond, dan aanvankelijk was afgesproken.

In Harry Potter and the Half-Blood Prince hangt niet alleen liefde, maar ook veel kwaad in de lucht. Voldemort probeert zijn kwade krachten te verspreiden en krijgt steeds meer macht. Om hem te kunnen verslaan, wordt Harry Potter door Perkamentus klaargestoomd voor zijn grote en mogelijk laatste gevecht.

Harry Potter and the Half-Blood Prince is vanaf 15 juli te zien in de Nederlandse bioscopen