Nederlandse film krijgt prijs in Mexico

Carice van Houten speelt hoofdrol in productie

De film Zingen in het donker, met in de hoofdrollen Carice van Houten en Frank Lammers, krijgt dinsdag de Special Mention Award tijdens een ceremonie van het internationale filmfestival Expresión en Corto. Dat meldt persbureau Novum.

Zingen in het donker, gemaakt door Martie Dekkers en Ed van Otterdijk, gaat over huiselijk geweld. De productie - die veertig minuten duurt - wordt voornamelijk vertoond aan hulpverleners en is gemaakt in opdracht van de Mutsaersstichting in Venlo, een organisatie die is actief is in de jeugdzorg.

Zingen in het donker kreeg internationale aandacht nadat minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin de film eerder dit jaar heeft vertoond tijdens een conferentie van de Raad van Europa in Noorwegen. In augustus kregen de filmmakers het verzoek om de film op te sturen naar het Mexicaanse filmfestival . Het festival heeft dit jaar als thema huiselijk geweld.

Naast Van Houten en Lammers spelen ook Aart Staartjes en Gaite Jansen een rol in de film. Regisseur Martie Dekkers zegt tegenover Novum dat zij niet uitsluit dat de film nog een keer op televisie wordt uitgezonden.