Nederlandse docu genomineerd voor IDA Award

Diary of a Times Square Thief maakt kans op prestigieuze prijs

De Nederlandse documentaire Diary of a Times Square Thief is genomineerd voor de IDA Awards, de jaarlijkse filmprijzen van de International Documentary Association. De film van Klaas Bense neemt het op tegen Anvil! The Story of Anvil, Afghan Star, Food, Inc. en Mugabe and the White African. De prijzen worden op 4 december in Los Angeles uitgereikt.

Bense maakte de film naar aanleiding van een dagboek dat hij op eBay had gekocht, waarin een jongeman vertelt over zijn droom om in New York een groot schrijver te worden. Diary of a Times Square Thief won eerder een prijs voor vernieuwende documentaires op het Sichuan TV Festival en werd op het Scenecs festival in Amersfoort verkozen tot beste documentaire.

De International Documentary Association is een non-profit organisatie met 2800 leden in 53 landen. Het doel van de organisatie is het promoten van non-fictie film en video en het bijstaan van documentairemakers. Vorig jaar deelden Waltz with Bashir en Man on Wire de belangrijkste prijs.

Diary of a Times Square Thief werd in juli dit jaar uitgezonden op de Nederlandse televisie en is online te bekijken via Uitzending Gemist. Food, Inc. en Mugabe and the White African zijn binnenkort te zien op het International Documentary Film Festival Amsterdam (19 t/m 29 november).