Nederlands Film Festival presenteert Dutch Angle

Label voor vernieuwende Nederlandse auteurfilmers

Het Nederlands Film Festival (NFF) introduceert een filmlabel met als doel Nederlandse filmmakers te ondersteunen. Onder de noemer Dutch Angle is tijdens het festival in Utrecht werk te zien van onder anderen Nanouk Leopold (Wolfsbergen), Mijke de Jong (Het Zusje van Katia) en Eugenie Jansen (Calimucho). Dat maakte de festivalorganisatie woensdag bekend.

Ook Simone van Dusseldorp, Esther Rots, David Verbeek, David Lammers en Fow Pyng Hu presenteren hun films. Het zijn filmmakers die met hun producties wel veelvuldig doordringen tot internationale festivals, maar die bij het Nederlandse publiek niet echt bekend zijn.

Het festival presenteert in samenwerking met de Volkskrant en filmdistributeur A-Film een dvd-box met vijf Dutch Angle-films, waaronder Langer licht van Lammers, Guernsey van Leopold en Kan door huid heen van Rots.

Dutch Angle (Nederlandse hoek) staat voor filmen met een schuine camera waardoor een vervreemdend effect ontstaat. Het festival vindt dit kenmerkend voor een nieuwe lichting, jonge, vernieuwende Nederlandse ‘auteurfilmers’.

Het Nederlands Film Festival wordt gehouden van 23 september tot en met 2 oktober.