Regisseur Tim Klok uit Nuenen heeft twee prestigieuze, Amerikaanse filmprijzen gewonnen. Zijn film Lege plekken won een Golden Camera en de film Wie helpt mij nu nog werd bekroond met een Silver Screen. De twee films wonnen de prijzen in de categorie educatie van het Internationale Amerikaanse Film en Video Festival in Los Angeles en dingen mee naar de ‘Best of Festival’ prijs, die 3 juni bekend wordt gemaakt.

De films Lege plekken en Wie helpt mij nu nog werden in opdracht gemaakt voor Nationaal Kamp Monument Vught en zijn gereconstrueerde docudrama’s over  twee Joodse meisjes die in 1941 in het SS concentratiekamp Vught terecht komen. De films werden gemaakt in opdracht van Nationaal Kamp Monument Vught.

Vorig jaar werden beiden films in Amsterdam al bekroond met een Gouden Reiger. Deze prijs wordt uitgedeeld aan audiovisuele projecten die gemaakt zijn in opdracht van de overheid, non-profit organisaties en bedrijven.

Tim Klok maakte eerder films over onveilig verkeersgedrag, gemaakt in opdracht van onder meer Politie en Provincie.  De films zijn geproduceerd door het jonge, Brabantse filmproductiehuis tbsProductions.