Natasha Richardson overlijdt na ski-ongeluk

Actrice wordt slechts 45 jaar

De 45-jarige actrice Natasha Richardson is woensdagavond in New York overleden aan de gevolgen van hersenletsel, opgelopen tijdens een ski-ongeluk twee dagen eerder.

De Britse Richardson maakte maandag een lelijke val tijdens haar skiles in Mont Tremblant, een skioord in Canada. ‘Hoewel zij geen zichtbare verwondingen had, gaf zij na een uurtje te kennen dat ze zich niet lekker voelde en last had van hoofdpijn. Voor de zekerheid is ze toen naar een dokter gebracht,’ aldus de woordvoerster van het skiresort, Catherine Lacasse.

Nadat haar toestand verslechterde is Richardson naar ziekenhuis Hopital du Sacre-Coeur in Montreal overgebracht, waar ze uiteindelijk buiten bewustzijn raakte. Nadat werd geconstateerd dat er geen sprake meer was van hersenactiviteit, is de actrice naar een ziekenhuis New York overgevlogen, zodat haar familie afscheid kon nemen . Vervolgens is ze van de beademing gehaald, waarna ze overleed.

Natasha Richardson is de dochter van acteurs Tony Richardson en Vanessa Redgrave . Richardson acteerde in films als The Parent Trap (Meyers, 1998) Nell (Apted, 1994). Daarnaast speelde ze veel in het theater en won ze in 1998 een Tony Award voor rol als Sally in de musical Cabaret.

De actrice is getrouwd met Liam Neeson, bekend van oa Schindler’s List (Spielberg, 1993) en Gangs of New York (Scorcese, 2002). Samen hebben ze twee zoons.