Natalie Portman in Darren Aronofsky's Black Swan

Actrice tekent voor bovennatuurlijke thriller

Natalie Portman heeft getekend voor de hoofdrol in Darren Aronofsky's Black Swan. In 2007 leek Universal bereidt om het project te realiseren, maar de studio besloot uiteindelijk toch om er van af te zien. Sindsdien heeft Aronofsky nog geen nieuwe studio kunnen vinden. Dat meldt de Hollywood Reporter.

Black Swan is een bovennatuurlijke thriller die zich afspeelt in de balletwereld van New York. Centraal staat een ervaren ballerina, die in een hevige concurrentiestrijd belandt in de aanloop naar een grote voorstelling. Het is onduidelijk of haar rivaal een bovennatuurlijke verschijning is, of dat zij zich dit verbeeldt.

Darren Aronofsky maakte in 1997 furore met zijn voor 60 duizend dollar gemaakte speelfilmdebuut Pi, waarvoor hij de prijs voor beste regie won op het Sundance filmfestival. Ook opvolger Requiem for a Dream ( 2000) was een succes, maar zijn droomproject The Fountain (2006) mondde uit in een financiële flop. The Wrestler uit 2008, waarin Mickey Rourke zijn comeback maakte als de versleten worstelaar Randy the Ram, won de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

Aronofsky is momenteel bezig met de ontwikkelingen van een nieuwe RoboCop-film.