Gisteravond werd het filmfestival officieel afgetrapt met de openingsfilm Tramontana. Vandaag werden in de eerste festivalkrant de nominaties voor de NVS Award, de Tuschinski Award en de NFF Student Award bekendgemaakt.

Voor de NVS Award –voor de beste producenten van de nieuwe lichting– werden Keren Cogan Galjé (Wes), Constant van Panhuys & Derk-jan Warrink (Jacco’s film) en Maarten van der Ven (Bingo) genomineerd.

De Nederlandse Film en Televisie Academie Amsterdam nomineerde zoals gebruikelijk hun drie beste producties van het jaar voor de Tuschinski Award. Dit jaar zijn dit Wes (Peter Hoogendoorn), Bingo (Timur Ismailov) en In een vergeten moment (Menno Otten).

De andere audiovisuele opleidingen in Nederland delen jaarlijks de NFF Student Award uit. Archipel dialoog van een stad (Jasper Kuipers, St. Joost Breda), Mesopotamië (Floris Parlevliet, HKU) en Weet dat ik van je hou (Beri Shalmashi, HKU) werden genomineerd.

Wie de winnaars zijn wordt morgenavond bekend gemaakt in het Louis Hartlooper Complex. Daar vindt vrijdag de Dag van de makers van morgen plaats.