De Nederlandse website MiniMovies.org is genomineerd voor een Webby Award, een prijs die internationaal geldt als de internetversie van de Oscar. Uit meer dan 10.000 inzendingen uit 60 verschillende landen wereldwijd is www.MiniMovies.org genomineerd in de categorie ‘Film & Video’ voor het onderdeel ‘Documentary: Series’. Er is zowel een juryprijs als een publieksprijs te winnen.

Op 5 mei zullen de winnaars bekend gemaakt worden en op 8 juni volgt de officiële prijsuitreiking in New York. De prijzen worden uitgereikt door The International Academy of Digital Arts and Sciences, waarin 650 webexperts, zakenmensen, visionairs en creatieve bekendheden zijn vertegenwoordigd.

MiniMovies zijn episodische documentaires bestaande uit een reeks afleveringen van elk vijf tot acht minuten. Iedere episode is een op zichzelf staand verhaal en samen vormen ze een afgerond geheel. De documentaires zijn speciaal geproduceerd voor online videokanalen, PSP, digitale tv-kanalen mobiele platformen als iPod en de mobiele telefoon. Het wordt geproduceerd door SubmarineChannel, in samenwerking met de VPRO.

Voor de publieksprijs,Webby People’s Voice Award, kan tot 30 april door iedereen online gestemd worden op WebbyAwards.com

 

Trailer documentaire I Love Alaska (Lernert Engelberts & Sander Plug)