Matt Damon in remake True Grit

Joel en Ethan Coen verfilmen westernklassieker

De broers Coen zijn in gesprek met acteur Matt Damon voor een rol in de film True Grit, een remake van Henry Hathaway’s werk uit 1969 waarvoor hoofdrolspeler John Wayne een Oscar kreeg. Ook acteur Josh Brolin praat met de Coens over een rol in de film.

De film vertelt het verhaal van Mattie Ross die samen met U.S. Marshall Reuben J. ‘Rooster’ Cogburn en Texas Ranger La Boeuf op zoek gaat naar de moordenaar van haar vader. Al eerder was bekend dat Jeff Bridges (beter bekend als The Dude uit The Big Lebowksi van de broers Coen uit 1998) de rol van de U.S . Marshall zal spelen. In het origineel werd deze rol vertolkt door John Wayne.

Als de onderhandelingen goed verlopen zal Matt Damon (The Departed, The Bourne Identity, Good Will Hunting) het personage spelen van ranger La Boeuf, die in het origineel werd gespeeld door Glen Campbell. Josh Brolin (No Country for Old Men, American Gangster, Milk) wordt genoemd voor de rol van moordenaar Tom Chaney, die in het origineel werd vertolkt door Jeff Corey. Voor het personage van Mattie Ross (Kim Darby) is nog geen actrice gevonden.

Variety meldt dat de broers Coen een script hebben geschreven wat meer lijkt op het gelijknamige boek van Charles Portis, dat is gebruikt voor de film uit 1969. Scott Rudin en Steven Spielberg zullen de Coens helpen met de productie. De release staat gepland voor eind 2010.