Lowbudget horrorfilm verovert Amerika

Paranormal Activity een fenomeen

De lowbudget horrorfilm Paranormal Activity is voordat hij de Amerikaanse bioscopen heeft bereikt al een fenomeen.

De film, die ruim een jaar geleden voor een bedrag van slechts 11.000 dollar werd gedraaid, heeft na een handvol testscreenings in Amerika al een enorme schare fans opgebouwd. Een petitie op internet om de film snel in de bioscopen uit te brengen, leverde in korte tijd meer dan een miljoen handtekeningen op.

De trailer, waarin slechts te zien is hoe het testpubliek tijdens een voorstelling reageert, is al miljoenen keren gedownload.

Paranormal Activity vertelt over een echtpaar waarvan het huis wordt geteisterd door een demonische entiteit. Om bewijs van zijn aanwezigheid te verzamelen, begint de man van het tweetal alle mysterieuze gebeurtenissen te filmen. De speelfilm bestaat uit de amateuropnamen die hij gedurende drie weken in het huis heeft gemaakt.

De horrorfilm draaide de afgelopen week al in 160 theaters en werd op deze manier de op drie na best bezochte film van Amerika. De productie komt vrijdag uit in achthonderd bioscopen in heel het land. Het fenomeen is vanaf 26 november in de Nederlandse bioscopen te aanschouwen.

Bron: ANP