Lotte Verbeek is Nederlandse Shooting Star

Actrice wordt gepresenteerd op filmfestival van Berlijn

Actrice Lotte Verbeek (27) is geselecteerd als Nederlandse Shooting Star en gaat tijdens het filmfestival van Berlijn deelnemen aan het Shooting Stars evenement. Verbeek is, samen met negen andere Europese acteurs, door een internationale jury uitgekozen.

Het Shooting Stars evenement wordt georganiseerd door European Film Promotion en heeft als doel meer internationale bekendheid te geven aan jonge Europese acteurs. Tijdens het filmfestival van Berlijn worden de talenten voorgesteld aan regisseurs, de wereldpers en casting directors en ook worden de Shooting Star Awards uitgereikt aan de acteurs. Voorgaande Nederlandse Shooting Stars waren onder meer Maryam Hassouni (Dunya en Desie, Offers), Halina Reijn (Zwartboek, Nadine) en Monic Hendrickx (Leef!, Zus & zo).

Lotte Verbeek is bekend van haar rol als Anne in de film Nothing Personal van Urszula Antoniak. Verbeek speelt in de film een jong meisje dat naar Ierland vertrekt en gaat werken voor de oudere boer Martin ( Stephen Rea), die leeft als een kluizenaar. Nothing Personal won verschillende prijzen op filmfestivals, waaronder vier Gouden Kalveren op het Nederlandse Film Festival. Verbeek kreeg voor haar rol op het filmfestival van Locarno de prijs voor beste actrice. Nothing Personal draait vanaf 10 december in de bioscoop.

Naast Nothing Personal speelde Verbeek ook in de film Links (Froukje Tan, 2008) en de televisieserie Moes. Verbeek is op dit moment in Italië voor de opnames van de miniserie Le Ragazze Dello Swing, het waargebeurde verhaal over het Trio Lescano.

 
Interview met Lotte Verbeek